יד לבנים
יד לבנים הוא ארגון ישראלי התנדבותי להנצחת זכרם של חללי מערכות ישראל וטיפול במשפחות השכולות. הארגון נוסד בעקבות מכתב למערכות העיתונים ששלחה בדצמבר 1948, בשלהי מלחמת העצמאות, ד"ר מרים שפירא, אם ששכלה את בנה במלחמה. במכתב, שנשלח בתמיכת אימהות נוספות ונשא את השם "יד לבנים", היא קראה לאימהות השכולות להתאחד בייסוד קרן למען הקמת מוסד הנצחה לבנים שנהרגו ובית-ילדים ליתומי המלחמה. מטרתה הייתה גם לתת עידוד ותמיכה לאימהות השכולות.
נציגי יד-לבנים מייצגים משפחות שכולות אל מול משרד הביטחון וגורמי הרווחה, משמשים כנציגים במועצה הציבורית להנצחת החייל וכן עוסקים בבדיקת תקנות ונהלים למען המשפחות. הארגון מקיים גם פעילויות של תרבות ורווחה בקרב המשפחות השכולות, כולל טיולים, ימי עיון ונופשים. בסמוך ליום הזיכרון, יוצא מטעמו בטאון בשם "שיח שכולים", אשר מחולק למשפחות השכולות.
פעילות בית יד לבנים:
- במעגלי החיים: טקסים, מועדים וחגים
- מפגש סדר ט"ו בשבט
- חג פורים
- משלוח מנות למשפחות יד לבנים
- חג פסח: שיעור הלכות פסח
- שי לחג למשפחות יד לבנים
- חג השבועות
- חג ראש השנה
- הרמת כוסית ומסיבת חג
- חג סוכות - שיעור הלכות סוכות
- הדלקת נרות חנוכה
טקסים:
- יום הזיכרון לחללי צה"ל
- אזכרה לחללי מלחמת ששת הימים
- אזכרה לחללי מבצע שלום הגליל
- אזכרה לחללי מלחמת לבנון השנייה
- יום הזיכרון ליצחק רבין ז"ל
- אזכרה חודשית - מידי חודש מתקיימת אזכרה שנתית לזכר הנופלים בני דימונה, שנפלו באותו חודש.
- מתנדבי יד לבנים שולחים מכתבים ומודיעים למשפחות לערוך אזכרה בבית יד לבנים האזכרה כוללת- תפילה, אשכבה, סדר ברכות ושיעור של הרב חזי כהן בהשתתפות מתנדבי יד לבנים ותלמידים מישיבת ההסדר בעיר.
טיולים למשפחות בית יד לבנים:
- חג פסח - טיול משפחות לחרמון
- חופש יולי - אוגוסט - טיול מאורגן למשפחות יד לבנים צפון מרוקו וערי המלוכה
- יום בירושלים - בחנוכה
חוגים:
- חוג זומבה - פעם בשבוע
- חוג פילטיס -3 פעמים בשבוע
סדנאות:
משפחות מתנדבות - במחנה "קציעות"
"מטיבי לכת"
"להפוך את הזיכרון להנצחה" - הנצחה של חללי יד-לבנים דימונה
ימי פעילות:
פרטי קשר:
כתובת: שדרות הרצל ת.ד. 181 מיקוד 86100 דימונה
טלפון: 08-6551212
דוא"לyad_labanim_dimona@walla.com :