שומרים על הכללים ונהנים מדימונה נקיה

כללים והנחיות לפינוי גזם , גרוטאות ,קרטונים ופסולת בניה.

עיריית דימונה מבקשת להודיע לציבור הרחב והיקר כי תהיה אכיפה בלתי מתפשרת בכל מה שקשור לניקיון ואיכות החיים והסביבה ותעשה הכל על מנת שהעיר דימונה תהיה נקייה ונטולת מפגעים .

מצלמות מוקד הרואה, שבמוקד העירוני - יתמקדו בפארקים ובאזורים מועדים לוונדליזם ובנוסף , השיטור העירוני יחלק דוחות לכל מי שיפר את חוקי העזר הסביבתיים העירוניים .

להלן מספר הנחיות והבהרות , שהקפדה עליהן תאפשר שמירה על סביבה נקיה ותמנע מכולנו אי נעימויות במתן דוחות.

1. ברחבי העיר פזורים פחים מוטמנים ופחים אישיים ליד כל בית אב, יש להימנע מלזרוק זבל בצידי הפח , אלא בתוך הפח!
  2. גזם , גרוטאות  וקרטונים יש להוציא אך ורק בימי הפינוי הקבועים : א,ג,ה . אין להוציא גזם או גרוטאות,  אלא ביום הפינוי עצמו!
  3. בשבת , ערבי החג ובימי החג, לא מתבצע פינוי . חל איסור להוציא כל פסולת מלבד פסולת ביתית.
  4. פסולת גזם וגרוטאות יש להניח בסמוך לפח או בחזית הבית- בבתי קרקע , באופן שלא יחסמו את המעבר להולכי רגל, לא יפריעו לתנועה ולא יהוו כל מפגע בטיחותי.
  5. יש להוציא ערמה אחת של פסולת שאינה עולה על שני שקי ביג בנפח של כ 2 מ"ק . כמות מעבר לכך , יש לשמור בחצר הפרטית ולדחות לפינוי הבא . במידה ולא ניתן לשמור מכל סיבה, כולל בבתי קומות – חלה חובה להניח את הפסולת ולהתקשר למוקד העירוני. תושב שלא יתקשר , יקבל דו"ח.
  6. קרטונים – יש לפנות לקרטוניה באחד ממרכזי המחזור הפזורים ברחבי העיר. רשימה ומיקום קרטוניות ניתן לראות באתר העירייה, או לבקש ממחלקת איכות הסביבה 086563234 .
  7. במידה ואין קרטוניה קרובה, יש להניח ליד הפח ולדווח למוקד. תושב שלא ידווח למוקד יקבל דו"ח!
  8. פסולת בניה – לא מוגדרת כגזם או כגרוטאות. חל איסור מוחלט להוציא פסולת בניה, לרבות פסולת שיפוצים . יש לדאוג למכולה פרטית ולפנות לאתר מורשה.
  9. מוצרי חשמל – יש להוציא באופן מסודר בימי פינוי גרוטאות בלבד ולדווח למוקד. תושב שלא ידווח  בימי הפינוי יקבל דו"ח.

זכרו , האחריות על ניקיון העיר והסביבה מוטלת גם עליכם .

הקפדה על הכללים מונעת מטרדים סביבתיים ופוגעת באיכות החיים .  אנא שמרו על דימונה נקייה.

במידה ונתקלתם במפגע, אנא פנו למוקד 106 , הפועל 24 שעות ביממה .

תודה על שיתוף הפעולה

ובברכת חג שמח