שיר לכבוד העיר

מיזם חדש משותף לעיריית דימונה ולמפעל הפיס – "משורר בעירו" – יצא לדרך בדימונה. במסגרת המיזם מוצגים שיריהם של משוררים מקומיים על קירות ציבוריים כשהם כתובים על PVC  2.5 X 1.5 מטר.

בדימונה, בינתיים, נבחרו שני משוררים, מקומי – משה אוחיון, ודימונאי לשעבר – יגל הרוש. וועדה ארצית מיוחדת בחרה בהם, ואחריהם יגיעו עוד משוררים מקומיים.

אוחיון והרוש הם צעירים מבטיחים העושים חייל בתחום הכתיבה. אוחיון פרסם עד כה מספר ספרים ושיריו אף הולחנו על ידו ומושמעים מעל גלי האתר. הרוש, חוזר בתשובה, הוא מנהל, נגן ופייטן בתזמורת המקאם דימונה-ירוחם.

השבוע נתלו שיריהם של השניים, של אוחיון – "עדות בין השלבים" - על קיר בכניסה לספרייה העירונית, ושל הרוש – "שיר למשוררי הבקשות" - על קיר בניין העירייה, והמראה הפך לאטרקציה בקרב עוברים ושבים.