המשפיע הלאומי

ביטון שובץ במקום 37 * לפני כחמש שנים הוא נבחר לאחד מתריסר ראשי עיר הכי משפיעים, לפני כשנה וחצי בחר בו רדיו דרום לאיש השנה מטעמו, לפני כחודש מיקם אותו העיתון הכלכלי "דה מרקר" במקום ה-38 ברשימת המשפיעים, ואילו השבוע היה זה העיתון המכובד "מעריב", שמצא לנכון

אחרי שנבחר ברשימת 100 המשפיעים של העיתון הכלכלי "דה מרקר", שנה וחצי קודם נבחר לאיש השנה בדרום מטעם רדיו דרום ובשנת 2015 נבחר לאחד מתריסר ראשי העיר הכי משפיעים במדינה, המליח בני ביטון, ראש העיר דימונה, להוסיף לעצמו עוד תואר נחשב – מקום 37 ברשימת המשפיעים של עיתון "מעריב".

ביטון, 60, ראש עיר מזה כ-6 שנים, נמצא באותה רשימה של משפיעים הכוללת את ד"ר אביחי מנדלביט, ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, הרמטכ"ל רב אלוף אביב כוכבי, ראש המוסד יוסי כהן וראש שב"כ נדב ארגמן. ביטון מקדים את מנכ"ל חברת כרטיסי האשראי "כאל" לוי הלוי (38) ומיד אחרי מנכ"ל ובעלים של חברת הבגדים "פוקס", הראל ויזל.

מזה כשש שנים מוכיח ביטון, כי אפשר להיות ראש רשות קדימה אמנם, אבל לעשות דברים גדולים, ולא רק לטובת היישוב שלך, אלא גם לטובת יישובים נוספים. במקרה שלו הוא עושה רבות למען ערי הפיתוח והפריפריה בכובעו כסגן יו"ר מרכז השלטון המקומי מחזיק תיק ערי הפיתוח והפריפריה, וכן עושה למען הנגב בכלל בשבתו כיו"ר הרשות לפיתוח הנגב ולמען הנגב המזרחי כיו"ר אשכול נגב מזרחי.

ביטון הינו איש עשה, אשר מחובר מאוד לשלטון המרכזי, אך ובעיקר לראש הממשלה בעשור האחרון, בנימין נתניהו, אשר ממשלתו לא חדלה לרגע להזרים משאבים וכספים לעיר דימונה בפרט ולנגב וערי הפיתוח בפרט.

בבחירתו, לא ציין עיתון מעריב את הקריטריונים שהובילו אותו לרשימת הנבחרים או למיקומם, אולם מן הסתם גלריה אנושית מלומדת שערכה סיעור מוחות ידעה לבחור את האנשים הנכונים, הראויים וכמובן, המשפיעים. איש-איש בתחומו, אישה-אישה בחלקת האלוהים הקטנה שלה, עלינו.

בעמוד הבחירה של ביטון נכתבו הדברים הבאים: "קשה לעקוב אחר התפקידים הרבים שאותם ממלא בני ביטון, ראש עיריית דימונה מאז שנת 2013. הוא מכהן כסגן יו"ר מרכז השלטון המקומי, מחזיק תיק פורום ערי הפיתוח והפריפריה בישראל, יו"ר הרשות לפיתוח הנגב ואין כמעט דבר שקורה בנגב שהוא אינו מעורב בו או מנהל מאבק פעיל כדי לקדמו.

"ביטון, יליד דימונה, הבין שכדי לשנות את המציאות ולהפריח את הפריפריה, עליו להתמקד בעשייה, ובעיקר לגייס את השלטון המרכזי לפרויקטים מחוללי השינוי שהוא מוביל. כדי לשמר את הקשר עם מפלגת השלטון ואת התקשורת הישירה שלו עם ראש הממשלה, הוא פעל כדי להגדיל את כוחה של מפלגת הליכוד בעיר.

"מאז שנת כהונתו הראשונה סימן ביטון את נושא התעסוקה כיעד מספר אחת בדימונה, והנתונים מצביעים על הצלחה גדולה. הוא רתם את שר הכלכלה אלי כהן למשימה, ובחמש השנים האחרונות נפתחו ושודרגו בדימונה כ־25 מפעלים. ביטון הצליח להוריד את שיעור האבטלה בעיר מכ־16% לכ־7% ולהעלות בצורה ניכרת את השכר הממוצע בזכות מאות משרות איכותיות שנפתחו לתושבים. הוא מקפיד להצהיר מעל לכל במה שאינו מעוניין בדור נוסף של חוטבי עצים ושואבי מים, דבר שהוביל אותו לסימון היעד הבא - הקמת מכללת סייבר ראשונה בישראל, שתמוקם בדימונה, ובנייתה תחל ככל הנראה כבר בשנת 2020.

"לרשימת ההישגים יכול ביטון להוסיף גם את החתימה על הסכם הגג הגדול ביותר שנחתם עד כה מול רשות מקומית. הסכם הגג שעליו חתמה דימונה קובע כי המדינה מתחייבת להשקעת סכום עתק של כ־5 מיליארד שקל בעיר הדרומית, בהתאם לתוספת של כ־30 אלף יחידות דיור שאמורות להיבנות בעיר בעשור הקרוב.

"לאחר שנים רבות שבהן סבלה העיר מהגירה שלילית, לביטון כבר יש סיבות לחייך: בשנים האחרונות נקלטו מאות זוגות צעירים ומשפחות שעברו להתגורר בשכונות החדשות. ביטון מבין שכדי לגרום לאלפי משפחות לעבור להתגורר בדימונה, עליו לשפר את דרכי הגישה לעיר, ובקרוב ייפתח כביש טבעתי עוקף שיקצר את הנסיעה מדימונה לבאר שבע בשבעה קילומטר. נוסף לכך, בימים אלו אושרה בוועדת בניין ארצי הקמת מסוף תעבורתי שיכלול תחנת רכבת מהירה, שתקצר את הנסיעה לתל אביב ל־50 דקות בלבד.

"לצד התשתיות משקיע ביטון גם במהות. ילדי העיר נהנים ממערכת חינוך מהטובות בדרום, שזכתה פעמים בפרס החינוך הארצי, מחיי תרבות עשירים ואפילו מתיאטרון רפרטוארי מקומי המעלה את הצגותיו בכל התיאטראות המובילים בישראל.
"בימים אלה ביטון עסוק במאבק להקמת שדה תעופה אזרחי משלים בנבטים, שיספק אלפי מקומות עבודה חדשים לתושבי הדרום. לא לחינם יש מי שמכנים אותו "הבולדוזר של הנגב".

קשה לדעת אם ביטון הופתע מבחירתו, או שמא לא, אבל בכל מקרה מדובר בבחירה לא מפתיעה, בעיקר לאלו שעוקבים אחר פעילותו הציבורית בשש השנים האחרונות.

בני ביטון: ,אני רואה בבחירה שלי סוג של הערכה והוקרה על פועלי למען תושבי דימונה, הנגב ותושבי ערי הפיתוח והפריפריה. אינני עושה על מנת לקבל פרס או כבוד, אבל אני כן רואה בבחירה של עיתון מעריב אותי כסוג של מחמאה, עידוד ואפילו פרגון שמדרבן להמשיך בעשייה. תודה לעיתון מעריב ולצוות במעריב אשר בחר בי".