בשנים האחרונות דימונה נמצאת בתנופת פיתוח אדירה. את תנופת הפיתוח מובילות השכונות החדשות אשר מוקמות בימים אלו כגון: שכונת השחר, הנבנית בצידה המזרחי של העיר וצפויה לכלול למעלה מ 3,200 יח' דיור ושכונות הר נוף הצופה על חורשת בן גוריון אשר במרכזה אגם מלאכותי ואמפי תיאטרון.

עיריית דימונה שוקדת כל הזמן על התכנון העירוני לטווח הארוך, ובעשור הקרוב מתוכננות להבנות בדימונה כ- 10,000 יח' דיור. בנוסף נבנים בדימונה פרויקטי מחיר למשתכן רבים המציעים לזכאים דירת חמישה חדרים במחיר של ארבעה חדרים.

דימונה הינה עיר בצמיחה גם בתחום הנדל"ן.
כיום מונה העיר 12 אלף יחידות דיור, כ- 40,000 תושבים.
בעקבות הסכם גג שנחתם עם המשרד לבינוי השיכון, משרד האוצר והעירייה, העיר צפויה לגדול משמעותית!  ההסכם קובע הקמת 21 אלף דירות חדשות בעיר, כלומר דימונה צפויה לשלש את גודלה.

על פי הסכם הגג, בשנים 2017-2024 ישווקו בעיר דימונה 26,222 יחידות דיור, מסחר ותעסוקה, ב-17 מתחמים בקרקע מדינה. לאלה עשויים להתווסף באישור הוועדה המקומית כ-4,697 יחידות דיור כוח תקנות התכנון והבניה, כך שסך כל יחידות הדיור שצפויות להתווסף לשוק בשנים הללו יעמוד על 30.9 אלף יחידות דיור סה"כ, כולל מסחר ותעסוקה.

על פי ההסכם יוקמו מוסדות ציבור בניהם בתי כנסת, בתי ספר וגנים, מתנ"סים ואולמות ספורט. כלל תקציב ההסכם מסתכם בכ-5  מיליארד שקל, מתוכם עבודות הפיתוח מוערכות בכ- 4 מיליארד שקל, עלות מוסדות הציבור מוערכת בכ-580 מיליון שקל. בהסכם הוקצו גם כ – 340 מיליון שקל לטובת  שדרוג ישן מול חדש.

הסכם הגג בדימונה, הוא הראשון שנחתם מכוח החלטת ממשלה שעברה להסכמי גג תקציביים באזורי הפריפריה.

ניתן לחלק את העיר דימונה לארבעה אזורים עיקריים: שכונת השחר, שכונת ממשית, השכונה הצפונית ומרכז העיר.

שכונת השחר

בצידה המזרחי של דימונה, תוקם שכונת "השחר". שכונת השחר תוכננה כשכונה ירוקה מהיסוד, על פי עקרונות חדשניים של פיתוח בר קיימא.
בשכונת השחר שווקו עד כה 2,735 יח"ד .

שכונת ממשית

ממשית הינה השכונה המתפתחת הגדולה בדימונה, מכילה למעלה 3,500 תושבים. רובם המוחלט משפחות צעירות. השכונה בנויה מתמהיל מגוון של בנה ביתך, דירות גן וגג ובנייה רוויה במפרט איכותי הנבנה על ידי מספר יזמים שונים.
בשכונת ממשית ייבנו במסגרת הסכם הגג 694 יח"ד.

השכונה הצפונית

השכונה הצפונית הינה שכונה יוקרתית של בתים פרטיים "בנה ביתך" בשילוב קוטג'ים במפרט גבוה השכונה סמוכה לקאנטרי- קלאב החדש ולאגם המהווה מוקד בילוי ופנאי לכל המשפחה.
בשכונה הצפונית ייבנו במסגרת הסכם הגג 1,628 יח"ד.

מרכז העיר

על קרקע פרטית ,בסמוך לכניסה לעיר, נבנים בימים אלו 13 מגדלים בני 11 קומות בסטנדרט גבוה. הפרויקט צפוי להכיל בסה"כ 504 יח"ד בגדלים שונים מדירות 4 חדרים בגודל כ-100 מ"ר ועד פנטהאוז בגודל 180 מ"ר.

שכ' צמרות: מהעבר השני של הכביש במקום בו עמד מפעל הטקסטיל כיתן, מתוכנן בימים אלו הקמת מתחם דיור וקניות ענק. השכ' צפויה להכיל 2,030 יח' דיור ומרכז קניות, בילוי ופנאי ענק לרווחת תושבי העיר.