בחירת הורים מבוקרת בדימונהאיך זה עובד?

תאריכי הלידה של החייבים ברישום לכתה א' לשנת הלימודים תשע"ט הם:
ו' טבת תשע"ב (1 בינואר 2012 ) עד יח' בטבת תשע"ג (31 בדצמבר 2012 (.

תכנית  "אזורי בחירה מבוקרת וייחודיות בית ספרית"  נועדה לאפשר לכם להיות מעורבים ולהשפיע על ההחלטה באיזה בית ספר ילמד ילדכם. היא גם תוכננה ליצור את התנאים המיטביים בבתי הספר על מנת שהחינוך שילדיכם יקבלו יהיה האיכותי, המעניין והמגוון ביותר!

כיצד התכנית פועלת ואיך מתבצעים הבחירה והשיבוץ?

• בתקופת הרישום (החל מ- 21-1-18 עד 6-2-18) עליכם להיכנס ולבצע את תהליך הבחירה במערכת הרישום האינטרנטית לכניסה למערכת לחצו כאןאו במדור רישום בבניין העירייה (השעות מפורטות בהמשך).
  • במערכת הרישום תתבקשו לדרג שלושה  בתי הספר המועדפים עליכם (לפי סדר העדיפות שלכם) מבין כלל בתי הספר היסודיים בעיר.  בנוסף תתבקשו להזין פרטים נוספים, כגון מספר הזהות של הילד, נתונים על בתי ספר בהם לומדים אחים גדולים ועוד. רצוי למלא זאת כשבידיכם ספח תעודת הזהות שלכם עם פרטי הילדים.

כיצד יתבצע השיבוץ?

• לכל ילד יוגדר בית ספר הקרוב למקום מגוריו. הודעה על זהות בית הספר הקרוב תישלח אליכם מבעוד מועד.
  • ילדים הלומדים בגנים הצמודים לבית ספר (יצחק שדה, אלפסי ורבין) בית הספר הזה ייחשב אוטומטית כבית הספר הקרוב.
  • במידה ובחרתם בעדיפות הראשונה את בית הספר שהוגדר כקרוב למקום מגוריכםמובטח כי ילדכם ישובץ לאותו בית ספר.
  • במידה ובחרתם בעדיפות הראשונה בית ספר אחר (לא הקרוב למקום מגוריכם) שיבוץ הילד ישובץ לבית הספר ייעשה על פי שיקולי מקום פנוי, גודל כיתות ואיזון בין מספר הבנות והבנים, תוך מתן עדיפות לאיחוד אחים.
  • במידה ומאחת מהסיבות הנ"ל לא שובץ הילד לבית הספר שבחרו הוריו יהיה ניסיון לשבצו בעדיפות השנייה שסימנו הוריו, או לבית הספר הקרוב למקום מגוריו.
  • חשוב לציין! עיריית דימונה שואפת לאפשר לכל ילד ללמוד בבית הספר שבחרו הוריו, אך יש לקחת בחשבון שבמידה ובחרתם בית ספר שלא הוגדר כקרוב למקום מגוריכם, ולא מתקיים בו איחוד אחים, קיימת האפשרות שילדכם לא ישובץ אליו.
  • עד סוף חודש יוני תבצע העירייה את השיבוץ, אתם ההורים תוכלו להיכנס לאתר הרישום ובו יופיע השיבוץ של ילדכם לבית ספר.

כיצד אלמד על בתי הספר ועל פי מה אבחר ביניהם?

• כל בתי הספר בדימונה פיתחו ייחודיות בית ספרית. הייחודיות בכל בית ספר מבטאת את התפיסות החינוכיות של צוות בית הספר, את "דמות הבוגר" אליו שואף בית הספר לחנך וכוללות תכניות וחוויות למידה שונות ומגוונות המעצימות ערכים שונים.
  • "דלת פתוחה" בבתי הספרבתקופת הרישום יפעילו בתי הספר מדיניות "דלת פתוחה" וכל המעוניין להגיע ולהכיר יותר את בית הספר, יכול להגיע בשעות הפעילות המקובלות, להתרשם ולשוחח עם חברי צוות מבית הספר שיהיו זמינים.
  • תוכלו גם להיכנס אל אתרי האינטרנט של בתי הספר וללמוד עליהם יותר.

ומה אם...?

• רק אם אין לנו גישה לאינטרנט בביתאיננו מסתדרים עם מערכת הרישום? בתקופת הרישום ניתן להגיע ולהירשם בבניין העירייהבמדור רישום (קומה ב. עמדות הרישום יהיו פתוחות בימי השבוע לאורך כל תקופת הרישום (החל מ- 21-1-18 עד 6-2-18) בימים א', ד', ה' בין השעות 8:30-14:00, וביום ג' בשעות 8:30-12:00 ו- 16:00-18:00. אל תשכחו להגיע עם ספחי תעודות הזהות שלכם על מנת לבצע את הפעולה.
  • לא ביצעתי את הרישום בזמן תקופת הרישום? האפשרות שלכם להשפיע על שיבוץ ילדכם מובטחת אך ורק אם ביצעתם את הרישום בתוך תקופת הרישום שפורסמה! אם לא ביצעתם את הרישום בזמן ישבץ מינהל החינוך את ילדכם על פי המקומות הפנויים בבתי הספר באותו זמן, תוך התחשבות בקרבה גיאוגרפית. אנא הירשמו בזמן!
  • אנו עומדים לעבור דירה לפני תחילת שנת הלימודים? במידה ויש בידיכם מסמכים המעידים על הכתובת החדשה, עליכם לפנות אל מדור רישום בעירייה. במדור רישום יהיה ניתן להחליף את בית הספר המוגדר כקרוב למקום מגוריכם על פי הכתובת החדשה. אם עדיין אין לכם מסמכים שכאלו עליכם לכתוב את העדפתכם כפי שמתואר כאן.
  • ילדנו שובץ לבית ספר והתחרטנואיננו מרוצים? לאחר השיבוץ אין אפשרות לבצע שינויים, לכן סמנו העדפתכם בתבונה! אם לקראת תחילת שנת הלימודים נוצר מצב ייחודי שבגינו יש הצדקה לשיבוץ מחדש (למשלמעבר  דירה) – תוכלו לפנות אל מינהל החינוך והרווחה בעירייה ולבקש את שינוי השיבוץ. חשוב לדעת כי במקרה זה לא תוכלו לבקש בית ספר מסוים, והעירייה תשבץ את ילדכם לבית ספר הנמצא במרחק גיאוגרפי סביר ועל פי שיקולי מקום פנוי בבתי הספר!
רק דרך בחירת בית הספר המועדף עליכם בתקופת הרישום (21/1-6/2), תוכלו להשפיע על שיבוץ ילדכם!